Inschrijven

Uit BoekMeterWiki
Versie door Dexter (Overleg | bijdragen) op 27 mrt 2012 om 22:12

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Inschrijven is aanmaken van een nieuwe gebruiker op BoekMeter. Dit biedt een bezoeker meer mogelijkheden dan deze als gast zou hebben, zoals het plaatsen van berichten en stemmen. Inschrijven op BoekMeter is gratis en kost slechts enkele minuten.

Het belangrijkste bij het inschrijven is het kiezen van een gebruikersnaam. Dit dient met zorg te gebeuren, aangezien je je gebruikersnaam later niet meer kan wijzigen; kies dus niet in een opwelling iets heel geks, waar je later spijt van zou kunnen krijgen. Ook het kiezen van namen die veel op al bestaande namen lijken wordt ontmoedigd; bij zowel gangbare Nederlandse voornamen als filmpersonages is het risico groot dat iemand anders je al voor was. Via de knop 'gebruikers' in het linkermenu kun je eens doorbladeren of doorzoeken welke gebruikersnamen er al zijn.

Naast een gebruikersnaam moet je ook een geldig e-mailadres opgeven, waarop je je wachtwoord zult ontvangen (bestaand uit acht willekeurig gekozen letters). Daarmee kun je vervolgens inloggen, om daarna in je profiel je wachtwoord te veranderen in iets wat voor jou praktisch is. Je wachtwoord kun je ook daarna nog op elk gewenst tijdstip aanpassen; je e-mailadres echter niet (om te garanderen dat elke gebruiker een werkend e-mailadres heeft). Wel kun je aangeven of je e-mailadres voor andere gebruikers zichtbaar moet zijn of niet.