Boekpagina

Uit BoekMeterWiki
Versie door Yekezzez (Overleg | bijdragen) op 7 aug 2006 om 19:08

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Een boekpagina is een pagina gewijd aan een specifiek boek, met als titel de primaire titel van het boek. De boekpagina's op BoekMeter vormen het hart van de site. Op de eerste van zes tabbladen, getiteld 'Info', zijn enkele algemene gegevens te zien van het boek, zoals het land van herkomst, het genre, de auteur, en een korte plotomschrijving. Rechts in beeld staat de omslag van het boek, met daaronder het aantal stemmen en het gemiddelde sterrenaantal. In het drop-downmenu daaronder kan een gebruiker ook zelf stemmen op het boek.

Onder deze algemene informatie volgen dan alle berichten bij de boek. Hier kunnen gebruikers hun mening uiteenzetten, met elkaar in discussie gaan, of andere opmerkingen over het boek in kwestie maken. Berichten en discussies die niet specifiek betrekking hebben op een boek kunnen geplaatst worden op het forum in plaats van op een boekpagina.

Het tweede tabblad, 'Stemmen', leidt naar het stemoverzicht van het boek, terwijl het derde tabblad, 'Statistieken', diverse informatie vermeldt, zoals de toevoeger en een overzicht van alle "Mijn Boeken"-lijsten waar het boek in voorkomt. Het vierde tabblad biedt de mogelijkheid om een nieuw bericht te plaatsen, en het vijfde tabblad is om de al geplaatste berichten te doorzoeken. Dit zoeken kan zowel op gebruikersnaam als op een woord in het bericht.

Het zesde en laatste tabblad biedt ten slotte de mogelijkheid om de onder 'Info' vermelde gegevens te corrigeren, voor het geval dat je meent dat de huidige gegevens onjuist zijn. Let daarbij wel op de richtlijnen voor het invullen van deze gegevens, zoals die voor het toevoegen zijn opgesteld.