Toevoeging (Titel)

Uit BoekMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De optie 'toevoeging' met de Romeinse cijfers I, II en III wordt vrijwel nooit gebruikt. Met deze functie is het mogelijk om boeken met dezelfde titel in hetzelfde jaar te onderscheiden. Selecteer dus geen Romeins cijfer als dit niet het geval is.

Hoe werkt het?

Als je een boek wilt toevoegen met dezelfde titel als eentje die al op de site staat en in hetzelfde jaar is uitgebracht, dan selecteer je het Romeinse cijfer II en volgt de verdere toevoegprocedure. Geef wel even aan in het commentaarveld dat je het Romeinse cijfer hebt toegevoegd omdat er al een boek met dezelfde titel in hetzelfde jaar op de site staat. Daarna ga je naar de pagina van het andere boek en voert daar een correctie uit om een I-tje toe te voegen aan de titel.

Voorbeelden:

* Spoorloos in 2007 uitgekomen en staat op de site. Als je een ander boek wilt toevoegen dat dezelfde titel heeft en ook in 2007 is uitgebracht, dan is het nodig om Romeinse cijfers te gebruiken. Als zo'n boek bijvoorbeeld in een toplijst staat, is er anders niet te zien om welk boek het precies gaat.
* Karakter is een boek uit 1938. Als in 2007 ook een boek uitgekomen is met de titel Karakter dan hoeft er geen Romeins cijfer toegevoegd te worden. De boeken worden al onderscheiden door het jaartal.