Gedragsregels

Uit BoekMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Om het op BoekMeter leuk en gezellig te houden, zijn er in de loop der jaren enkele gedragsregels ontstaan, waaraan gebruikers verondersteld worden zich te houden.

Gedragsregels op de site

  • BoekMeter is een discussiesite voor boekliefhebbers. Dat impliceert dat gebruikers in hun berichten hun meningen serieus verwoorden en beargumenteren, in normaal Nederlands, en dus niet in sms-, BrEeZaH- of chattaal, en zonder geschreeuw door middel van het gebruik van enkel hoofdletters.
  • We gaan fatsoenlijk met elkaar om: persoonlijke aanvallen, scheldpartijen, discriminerende opmerkingen en het doelbewust uitlokken van conflicten (‘trollen’) zijn uit den boze. Ook discussies over politiek en/of religie worden in principe niet toegestaan, omdat deze vaak snel uit de hand lopen.
  • BoekMeter is geen platform voor illegaal downloaden. Het is niet toegestaan tips of aanwijzingen te geven over hoe of waar boeken gedownload kunnen worden.
  • Het is in verband met de layout niet de bedoeling berichten te ondertekenen met een (nick)naam, ‘signature’, of ondertitel.

Moderators kunnen ongewenste berichten verwijderen. Dit gaat altijd gepaard met een toelichting en eventueel een waarschuwing. Als je het niet eens bent met een beslissing, kun je daarop reageren via een privébericht naar de moderator in kwestie. In uiterste gevallen kunnen moderators een gebruiker een ban opleggen. Als je van mening bent dat de moderators in andermans bericht moeten ingrijpen, kun je hen daar via de meld misbruik-functie op attenderen.

Zie ook