Privébericht

Uit BoekMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Een privébericht is een persoonlijk bericht naar een andere gebruiker. Het bericht kan alleen gelezen worden door de verzender en de ontvanger.

Redenen om gebruik te maken van een privébericht kunnen variëren. Zo kan een persoonlijk gesprek dat niet bij een album of forumtopic past hier worden voortgezet. Ook kunnen persoonlijke gegevens, zoals een niet-openbaar e-mail adres of postadres, uitgewisseld worden voor verscheidene redenen. Daarnaast kan een andere gebruiker geattendeerd worden op een bericht dat aan hem/haar is gericht, maar waar hij/zij nog niet op heeft gereageerd. Immers niet alles wordt door iedereen gelezen. Natuurlijk mag het ook zomaar een berichtje zijn. Berichten versturen om iemand op zijn gedrag te wijzen kan je beter overlaten aan de moderators. Gebruik daarvoor de knop meld misbruik.

Versturen van een bericht

Via de link privéberichten in het linkermenu kun je privéberichten sturen naar andere gebruikers. Via het eerste tabblad bovenaan de pagina kun je de reeds ontvangen of verstuurde berichten ("Discussies")teruglezen. Via het tweede tabblad ("Nieuw bericht") kun je een bericht versturen: selecteer een user, typ je bericht, en druk op de Versturen-knop. In je berichten kun je dezelfde opmaak gebruiken als op de rest van de site. Daarnaast is er ook een specifieke zoekfunctie (derde tabblad) voor privéberichten en kun je berichten die je snel terug wilt kunnen lezen markeren. Je vindt ze dan terug op het vierde tabblad ("gemarkeerd").

Rechtstreeks een bericht sturen kan door op de naam te klikken van de gebruiker die je wat wil mededelen. Onder "acties" vind je de knop "stuur privébericht".

Ontvangen van een bericht

Als je een nieuw bericht ontvangen hebt zie je dit op de update- en op de welkomstpagina. Je kunt natuurlijk ook gewoon je "ontvangen berichten"-pagina geregeld controleren. Bij het gelijktijdig versturen en ontvangen van een bericht kan het ontvangen bericht als reeds gelezen geregistreerd worden.

Privé?

Zoals gemeld zijn de berichten alleen door verzender en ontvanger te lezen, het is daarom ook niet toegestaan om zonder toestemming de inhoud van privéberichten op de site te plaatsen. Bij meldingen van gescheld, oplichting of ander misbruik kan een specifiek bericht tevens door de site admin (Jordy) uit de database gevist worden. Dit gebeurt alleen bij hoge uitzonderingen, en deze mogelijkheid is niet (rechtstreeks) beschikbaar voor moderators of andere crewleden.